Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 5 juni, 2017 - 15:06Uppdaterad: måndag, 5 juni, 2017 - 15:19
  • Glada miner på arkivfoto men idag är finansminister Mats Perämaa och lantrådet Katrin Sjögren inte nöjda med överenskommelsen om ålandsavdraget. Foto: Ulf Weman.

Nådaskottet för ålandsavdraget

Överenskommelsen om ålandsavdraget i statsbeskattningen fick nådaskottet av Ålandsdelegationen i fredags. Den bedömningen gör både lantrådet Katrin Sjögren och finansminister Mats Perämaa.

 Frågan om hur rikets stora landskapsreform, den så kallade Sote-reformen, skall göras neutral för Åland måste ta nya tag. Redan i fredags togs kontakter med riket, enligt lantrådet, och frågan har diskuterats med rikets socialminister Juha Rehula, som är på ålandsbesök i dag, och de tjänstemän som följer med honom.

- Vi begärde redan för över ett år sedan att en särskild utredningsman skulle tillsättas för att ta fram förslag på hur rikets reform skall bli neutral för oss. Men finansministeriet har hela tiden motarbetat det. Det är otroligt dåligt skött från deras sida, säger lantrådet Katrin Sjögren till Ålands Radio.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »