Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 22 september, 2010 - 15:32Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

"Mycket kan göras<br>för att minska bilismen"

Genom att stöda busstrafiken med 800-tusen euro i år, försöker vi minska biltrafiken på Åland, men visst finns det saker man ännu kunde förbättra. Det säger trafikminister Veronica Törnroos så här på bilfria dan. Veronica Thörnroos anser att man borde göra det lättare för folk att ta bussen i ställer för bilen, till exempel genom att införa olika typer av rabattkort som skulle vara giltiga på samtliga busslinjer. Ytterligare en fråga som det kan bli diskussion om under budgetberedningen är att eventuellt slopa bilavdraget i skattedeklarationen.-Men det är inte min avsikt att göra det eftersom vi inte har ett så utbyggt system för kollektivtrafik att den fungerar för alla, säger Veronica Thörnroos.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »