Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 2 juni, 2024 - 15:55Uppdaterad: söndag, 2 juni, 2024 - 17:15

Mycket jobb för polisen under examenshelgen

Polisen har haft en del att göra under helgen med mycket folk i rörelse i främst Mariehamn i samband med examenshelgen. 

“Polisen har aktivt patrullerat där folk samlats och lyckats avstyra flera bråk och störningar. Två personer har fått sova ruset av sig på polisstationen i helgen. Den ena var så berusad så denne inte kunde ta hand om sig själv. Den andra var både berusad och störande.”, skriver polisen i ett pressmeddelande. 
 
Sex stycken motorfordonsförare störde den allmänna ordningen efter att ha spelat musik på för hög nivå under helgen och fick varsin ordningsbot. 
 
En bilist fick böter efter att ha kört 112 kilometer i timmen på en 90-sträcka i Finström och en annan förare fick även den böter efter att ha kört 96 kilometer i timmen på ett vägavsnitt där det råder 70 kilometer i timmen på Lumparlandsvägen. 

Under lördagsförmiddagen stannades ett fordon i Finström och föraren blåste över den tillåtna alkoholgränsen och misstänks för rattfylleri. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »