Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 19 april, 2011 - 08:41Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Motioner om missbruk förkastades

Det förebyggande arbetet är det absolut viktigaste när det gäller att stävja olika former av tobaks-, alkohol- och narkotikamissbruk. Det anser lagtingets social- och miljöutskott som föreslår att några motioner om missbruk förkastas. Det gäller bland annat Harry Janssons motion om att ta fram statistik för att kunna utvärdera åtgärder inom missbrukarvården, samt Danne Sundmans motion om ett program för drogtester vid landskapets skolor och inrättningar. Den förra förkastas med motiveringen att det inte finns bra metoder för att ta fram ändamålsenlig statistik för att utvärdera behandlingsresultat, och den andra förkastades med motiveringen att drogtester inte är möjliga med nuvarande lagstiftning. Utskottets betänkande kommer upp till behandling i lagtinget i morgon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »