Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 12 maj, 2021 - 14:02Uppdaterad: onsdag, 12 maj, 2021 - 16:18

I morgon lättas restaurangbegränsningarna på Åland

De begränsningar som berör restauranger och förplägnadsrörelser kan lätta från och med i morgon. Det här skriver landskapsregeringen i ett pressmeddelande.

Finlands regering har i dag utfärdat en ny förordning om ändring av begränsningarna av förplägnadsrörelsers öppettider och serveringstider för alkoholdrycker.

Med den nya förordningen får alla restauranger på Åland servera alkoholdrycker till kl. 24:00 och hålla öppet för kunder till 01:00. De ändrade begränsningarna träder i kraft i morgon, vilket möjliggör längre serverings- och öppethållningstider från och med torsdagskvällen.

Landskapsregeringen skickade nyligen en skrivelse till social- och hälsovårdsministeriet med en uppdatering av epidemiläget på Åland och landskapsregeringens bedömning om att begränsningarna av förplägnadsrörelsernas öppettider och serveringstider för alkoholdrycker behövde ändras i enlighet med landskapsregeringens handlingsplan för bekämpningen av covid-19-epidemin på Åland.
Åland har en incidens på 20 / 100 000 invånare de senaste 14 dagarna och är nära gränsen till utgångsnivån.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »