Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 april, 2021 - 13:14Uppdaterad: onsdag, 14 april, 2021 - 14:22

Mordbranden i Eckerö går vidare till åklagare

Förundersökningen som resulterat av polisens utredning av Eckeröbranden, där en person avled, har nu lämnats till åklagaren.
 

Gärning och motiv har klarlagts i samband med utredningen och nästa steg är att ärendet prövas av åklagare inför väckande av åtal.
Tiden för väckande av åtal har av Ålands tingsrätt utsatts till den 29 april, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Händelsen, som ägde rum på natten den 26 december i fjol, har utretts som mord och grov skadegörelse. Polisen har som mest haft tre misstänkta, men meddelar att en av dem avskrivits i ärendet, och att de två kvarvarande misstänkta fortsättningsvis hålls häktade.

Förundersökningsledare Tommy Thörnroos och landskapsåklagare Henrik Lindeman kommer att ge mer information under en digital presskonferens på fredagen den 16 april, klockan 09:30. Ålands radio direktsänder i alla kanaler.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »