Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 5 januari, 2023 - 14:05Uppdaterad: torsdag, 5 januari, 2023 - 14:06

Möjlig omplacering av ovaccinerade ÅHS-anställda

ÅHS kräver inte att de anställda ska vara vaccinerade för säsongsinfluensan och vid årsskiftet upphörde dessutom paragrafen i smittskyddslagen som syftade till att anställda inom sjukvården ska vara vaccinerade mot coronaviruset.

Är en anställd vid ÅHS däremot inte vaccinerad för säsongsinfluensan, kan denne komma att omplaceras för att utföra uppgifter som inte är patientnära. Enligt Jun Nagamori, t.f. chefsöverläkare, är detta möjligt i och med en inventering man gjort för att se vem som är vaccinerad mot säsongsinfluensan.

- Vi gör det vi kan för att alla ska vaccinera sig, då det ger ett skydd. Det vi har gjort efter vår inventering är att konstatera att man på vissa enheter inte har full god vaccinationstäckning och då tittar vi på om personalen kan arbeta i andra arbetsuppgifter, säger Jun Nagamori.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »