Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 30 april, 2012 - 08:49Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Mögelhus hyrs ut

Det finns hyresvärdar på Åland som hyr ut lägenheter, hus och stugor trots att de är medvetna om att fastigheterna har mögelproblem. Det hävdar Ålands hyresgästförening som diskuterade frågan på vårmötet nyligen. I vissa fall kontaktas hyresgästförening av hyresgästerna och ibland tar fastighetsägaren itu med problemet efter det. Ett sådant fall hade man nyligen där lägenheten renoverades efter att föreningen kontaktat hyresvärden. Hyresgästföreningen är också emot att hyresvärdar inför rökförbud i lägenheterna, något som bland andra Lumparlands kommun har gjort. "Vi är inte för rökning i lägenheter, men det är vars och ens rättighet att göra vad man vill i sin egen privata sfär som en lägenhet är", skriver Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »