Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 8 juni, 2021 - 17:16Uppdaterad: tisdag, 8 juni, 2021 - 17:16
  • Vicelantrådet Harry Jansson, (C).

Misstroende mot vicelantrådet

Liberalerna och socialdemokraterna i lagtinget lämnar in ett misstroendeyrkande mot vicelantrådet Harry Jansson (C).

Oppositionspartierna vill att lantrådet ber talmannen befria vicelantrådet Harry Jansson och utse en minister mer lämpad att inneha ministerposten.

-Om lantrådet håller fast vid sitt tidigare förtroende för Harry Jansson ber vi att lagtinget förklarar att regeringen inte längre åtnjuter lagtingets förtroende, skriver man i misstroendeyrkandet.

Ärendet gäller att Harry Jansson beviljade jordförvärvstillstånd för en tomt i Sund och gick emot tjänstemannens förslag att ärendet som tidigare prövats och fått avslag inte skulle prövas igen.

Det är allvarligt att alla instanser som gett sin syn i frågan ignorerats, anser liberalerna och socialdemokraterna.

-Genom beslutet har vicelantrådet satt lagstiftningsarbetet ur spel. Den nya gränsen för när tillstånd kan beviljas är nu den som anges i beslutet. Om lagtinget av någon orsak inte kommer i mål med en reform vilar vårt nationalitetsskydd på ministrars godtycke och ett trasigt system, skriver man i misstroendet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »