Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 27 juli, 2023 - 10:01Uppdaterad: torsdag, 27 juli, 2023 - 12:57

Misstänkt skattefusk av e-handelsaktör – över 7 miljoner euro obetalt

Tullen misstänker en e-handelsaktör som är ett finskt dotterbolag till en svensk e-handelsaktör för omfattande ekonomiska oegentligheter, det skriver Tullen i ett pressmeddelande.

Med andra ord misstänks företaget för att ha undvikit att betala skatt till Finland, för att ha förfalskat sin bokföring och för att ha lämnat exportdeklarationer till Tullen avseende returvaror.  

– Vi misstänker att företagets agerande har varit ett försök att dra nytta av Ålands dåvarande särställning för skattefri försäljning, säger tullöverinspektör Johanna Mickelsson i pressmeddelandet. 

Händelserna ska ha ägt rum mellan 2011 och 2016 och totalt ska bolaget ha undvikit att betala ungefär 2,6 miljoner euro i försäljningsmoms. Företaget misstänks också för att ha gjort obefogade importmomsavdrag till ett värde av cirka 4,6 miljoner euro. Totalt rör det sig om över 7 miljoner euro obetalda skatter. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »