Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 19 juli, 2021 - 06:26Uppdaterad: måndag, 19 juli, 2021 - 13:22
  • Polisen meddelar att det var en lugn helg trots mycket folk i farten. Arkivfoto: Ida Jansson.

Misstänks för rattfylleri och narkotikabruk

Polisen stoppade en personbil för kontroll under natten till söndag i Mariehamn.

Man utförde ett narkotikasnabbtest som visade ett positivt resultat på bruk av narkotika. Det meddelar polisen i ett pressmeddelande. Föraren misstänks nu för rattfylleri och straffbart bruk av narkotika och fick ett interimistiskt körförbud. Ärendet utreds vidare av polisen.

Polisen övervakade även Cruising- evenemanget i Mariehamn på lördagskvällen. Ett antal fordonsförare fick anmärkningar för lindriga förseelser. En fordonsförare fick böter misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten efter att ha kört på ett sätt som medför fara för övriga trafikanter.

I Mariehamn framfördes ett fordon i en hastighet av 73 km/h, där den högsta tillåtna hastigheten är 50 km/h. Föraren fick böter misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten. Det anmäldes även om ett misstänkt rattfylleri i Hammarland. Fordonet påträffades av polisen i Jomala och efter kontroll kunde konstateras att föraren var nykter.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »