Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 februari, 2021 - 15:21Uppdaterad: fredag, 12 februari, 2021 - 17:42

Misshandelsåtalad lärare frias

Den lärare som stått åtalad i tingsrätten för misshandel och brott mot tjänsteplikt efter att ha tagit tag i en elevs arm frias.

I gärningsbeskrivningen framkommer att eleven varit upprörd och ledsen efter att en annan elev sagt rasistiska saker om henne. När läraren har frågat eleven vad som varit fel har denne inte svarat, och läraren har då tagit tag i hennes arm för att vända henne mot sig, vilket också framgått på en film tagen av skolans övervakningskameror.
Åklagarsidan har under rättegången påstått att eleven till följd av detta fått ett märke i form av en rodnad på överarmen.

Tingsrätten grundar sitt avgörande såväl på videofilmen som på de vittnesmål som hörts under rättegången, och förkastar båda åtalspunkter. Den fysiska kontakt som förekommit mellan lärare och elev kan inte klassas som misshandel.
Staten ersätter läraren sammanlagt 5.456 euro för dennes rättegångskostnader.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »