Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 31 augusti, 2012 - 14:46Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Minskad kassa oroar revisorer

-Det finns ett fortsatt behov att spara och dra ner på kostnaderna, men i det stora hela är förvaltningen relativt väl skött. Det säger Tuula Mattsson, ordförande för landskapsrevisorerna som i dag överlämnade sin rapport över fjolåret. Revisorerna påpekar att landskapets kassa minskat kraftigt i och med att den så kallade utjämningsfonden minskat från över 100 miljoner till cirka elva miljoner euro. -Det behövs kraftiga åtgärder för att få budgeten i balans, säger Tuula Mattson och påpekar att det blev underskott i fjol trots att inkomsterna ökade med hela 35 miljoner euro jämfört med år 2010. Ämnen som revisorerna uppmärksammar är bland annat Postens belöningssystem, oanvända utrymmen vid Folkhögskolan och bristen på instruktioner för ÅHS bokslut.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »