Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 24 juli, 2013 - 08:02Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Minister ifrågasätter alkohollagen

Nu vill näringsminister Fredrik Karlström ändra alkohollagen så att det ska kunna vara möjligt för krögarna att servera mer än en portion alkohol åt gången. Det är i sommar som kunder tyckt att det är ett problem att inte kunna köpa exempelvis mer än en öl åt gången vid bardisken. Samma sak hände näringsministern på sjödagarna förra veckan när han ville bjuda tre vänner på en öl. "Jag förstår lagstiftarnas syfte att minska på fylleriet, men det måste till en lagändring för att ÅMHM ska kunna sköta tillsynen på ett sätt som inte ställer till onödig irritation och inte upplevs som förmynderi. Jag tar upp det här när jag kommer tillbaka från semestern," skriver Fredrik Karlström på sin blogg. Han har också fört en brevväxling i frågan med Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, som är den övervakande myndigheten. ÅMHM skärpte tillsynen av alkoholutskänkningen tidigare i år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »