• Genrefoto: Ida Jansson.
Publicerad: måndag, 15 juli, 2019 - 07:55

Minderårig rökte framför polis - barnskyddsanmälan upprättades

Polisen fick under lördagsnatten tips om en ungdomsfest i Jomala där en minderårig person bestämde sig för att röka en cigarett rakt framför näsan på polisen.

Detta resulterade i att vårdnadshavaren tillkallades och en barnskyddsanmälan upprättades. Överlag var det lugnt på platsen. I Mariehamn inkom en anmälan om en högljudd gårdsfest som var såpass högljudd att grannarna inte kunde sova. Polisen begav sig till platsen och tystade ner festen.

Polisen tillkallades även till en lägenhet där lägenhetsinnehavaren önskade hjälp med att få sin berusade vän avlägsnad. Ett bråk hade uppstått i samband med att den ena skulle avlägsnas. Lägenhetsinnehavaren hade ändå lyckats ta sig ut ifrån lägenheten och därefter kunnat tillkalla polisen. Väl på plats tog sig polisen in i lägenheten och påträffade där den aktuella personen. Personen avlägsnande sig och påbörjade färden därifrån. Dock uppgav personen åt polisen att denne tänkte ta livet av sig då hen kommit därifrån, varpå polisen tog beslut om att omhänderta personen.

Polisen stannade ett fordon där passageraren hade halvt hängt ut ur karossen under färd. Personen blev tilldelad en varning för detta beteende, dock måste färden avbrytas för deras del då fordonet var belagt med körförbud på grund av obetald fordonskatt varpå registreringsskyltarna avlägsnades och föraren tilldelades böter.

 

Fler Nyheter

"Oprecist, orealistiskt dyrt och dubbla budskap": Gunell och Sjögren kritiserar regeringsprogrammet

Camilla Gunell (S) och Katrin Sjögren (L) intervjuas av Felix Quarnström
- Min första reaktion är att det kanske inte är de stora visionernas regeringsprogram, säger Katrin Sjögren, Liberalerna, om det regeringsprogram som idag presenterades.

Turlistorna finns på nätet

Nu finns turlistorna för skärgårdstrafiken för 2020 att tillgå.

Avvikande turlista för Odin i morgon

M/S Odin har avvikande turlista i morgon onsdag 11 december på grund av blåsigt väder.

Tunnel och ändrad kommunreform i regeringsprogrammet

Nina Smeds har läst regeringsprogrammet
Upphandlingen av elhybridfärjan avbryts och kortruttsprojektet för västra Föglö avbryts till förmån för en tunnel. Nu går landskapsregeringen ut med att man vill bygga en tunnel, inte bara utreda. Och Töftöfärjan ska ersättas med en bro till Vårdö.

Finland har en ny regering

Nyhetsnotisen i ljudformat
President Sauli Niinistö utnämnde Sanna Marins regering till ny regering för landet i dag. Före det hade Niinistö godkänt regeringen Antti Rinnes avgång.

Grundlagsutskottet godkände 0,47 procent

Nyhetsnotisen i ljudformat
Riksdagens grundlagsutskott godkände idag det vilande lagförslaget gällande nytt ekonomiskt system för Ålands självstyrelse.

Thörnroos vald till lantråd

Nyhetsnotisen i ljudformat
Veronica Thörnroos är Ålands nya lantråd, det röstade lagtinget om i dag. Thörnroos valdes med 22 röster.

Centrumplanen ska göras om

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Stadsutvecklingsnämnden återremitterade delgeneralplanen för centrum till tjänstemännen som nu ska ta fram ett nytt förslag.

Narkotikapåverkad körde mellan Saltvik och Mariehamn

Nyhetsnotisen i ljudformat
En man körde narkotikapåverkad från Saltvik till Mariehamn och döms nu av tingsrätten.