• Genrefoto: Ida Jansson.
Publicerad: måndag, 15 juli, 2019 - 07:55

Minderårig rökte framför polis - barnskyddsanmälan upprättades

Polisen fick under lördagsnatten tips om en ungdomsfest i Jomala där en minderårig person bestämde sig för att röka en cigarett rakt framför näsan på polisen.

Detta resulterade i att vårdnadshavaren tillkallades och en barnskyddsanmälan upprättades. Överlag var det lugnt på platsen. I Mariehamn inkom en anmälan om en högljudd gårdsfest som var såpass högljudd att grannarna inte kunde sova. Polisen begav sig till platsen och tystade ner festen.

Polisen tillkallades även till en lägenhet där lägenhetsinnehavaren önskade hjälp med att få sin berusade vän avlägsnad. Ett bråk hade uppstått i samband med att den ena skulle avlägsnas. Lägenhetsinnehavaren hade ändå lyckats ta sig ut ifrån lägenheten och därefter kunnat tillkalla polisen. Väl på plats tog sig polisen in i lägenheten och påträffade där den aktuella personen. Personen avlägsnande sig och påbörjade färden därifrån. Dock uppgav personen åt polisen att denne tänkte ta livet av sig då hen kommit därifrån, varpå polisen tog beslut om att omhänderta personen.

Polisen stannade ett fordon där passageraren hade halvt hängt ut ur karossen under färd. Personen blev tilldelad en varning för detta beteende, dock måste färden avbrytas för deras del då fordonet var belagt med körförbud på grund av obetald fordonskatt varpå registreringsskyltarna avlägsnades och föraren tilldelades böter.

 

Fler Nyheter

Voltade med bil – klarade sig oskadd

En person voltade med bilen på Gregersövägen i Möckelö igår kväll. Trots olyckan klarade sig föraren utan skador.

Tingsrätten förkastade åtal om misshandel

Tingsrätten har förkastat ett åtal om misshandel. Fallet skedde i februari 2017, då en man åtalades för att med sin bil köra framåt en bit så att en annan man som lutade sig in i hans bil träffades av bilens dörrkarm och föll omkull.

Jeppas Sputnik vann på Solvalla

En av ägarna, Ulf Eriksson, om vinsten:
Trav: En något oväntad seger stod varmblodet Jeppas Sputnik för på Solvalla på onsdagen. På tiden 1,13,6 tog han hem segern under Jubileumspokalen...

Minskad algblomning

Det svala och ostadiga vädret har minskat på algblomningarna både i havsområden och sjöar.

Övernäs temporära matsal fungerar bra

Rektor Anders Eriksson:
Under de kommande tio veckorna äter eleverna vid Övernäs skola vid Wiklöf Holding Arena då skolköket renoveras.

Åländsk man häktad i sin frånvaro för grov penningtvätt

En åländsk man har häktats i sin frånvaro vid Egentliga Finlands tingsrätt i Åbo, för tre olika fall av grov penningtvätt.

Höll hundar uppbundna i trädgård – ÅMHM inspekterade

En hundägare höll sina hundar uppbundna i sin trädgård och en anmälan om brister i djurhållningen inkom till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, i slutet av maj.

Elhybridfärja ska trafikera Föglö-linjen

Infrastrukturminister Mika Nordberg, Ansgars vd Tomas Lindqvist och Finnferries vd Mats Rosin:
Landskapsregeringen har beslutat att anta ett anbud från en sammanslutning bestående av Ansgar Ab och Finlands Färjetrafik Ab för Föglö-linjen under åren 2022-2037.

Godby Shippings Misida drabbat av dödsolycka

Dan Mikkola, vd för Godby Shipping:
En olycka med dödlig utgång har drabbat Godby Shipping Ab. Olyckan inträffade fredagen den 9 augusti i samband med att fartyget Misida lastades i hamnen i Rotterdam.