Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 20 november, 2013 - 10:20Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Mer samarbete om äldrevård

Vad gör landskapsregeringen för att stöda ett kommunalt samarbete inom äldrevården? Det undrade liberalernas Viveka Eriksson när lagtinget gick in på sin tredje och sista dag med budgetdebatt. Äldreomsorgen är undantagen i samhällsreformen, men Viveka Eriksson betonade att behovet av äldrevård ökar och kräver allt mer resurser. -De pengar för kommunalt samarbete som funnits läggs nu på stöd till kommuner som har det ekonomiskt svårt och på it-utveckling, sade Viveka Eriksson. Socialminister Carina Aaltonen höll med om att det behövs mer kommunalt samarbete också inom äldrevården. -Utvecklingsarbetet är ännu i sin linda. Vi behöver mer hemrehabilitering, mera spetskompetens. På sikt behövs säkert också äldreomsorgen mer samarbete, men i dag har vi bra äldrevård i kommunerna, sade Carina Aaltonen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »