Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 1 augusti, 2012 - 07:14Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Mer ekologiskt bröd på Åland

Efterfrågan på ekologiskt bröd har ökat på Åland under de senaste åren. Det har lett Ålandsbagarn till att ansöka om att få komma med i ÅKEJ-registret, landskapsregeringens register över producenter och försäljare av ekologiska produkter på Åland. -Ekologiskt och åländskt rågbröd frågar kunderna efter. På sikt har vi tänkt ha tre-fyra olika produkter. Vi har tänkt använda åländska råvaror så långt det är möjligt, säger Ove Pellas, produktionschef på Ålandsbagarn. I dag är Karin Eklund på Pettas ekologiska hembageri i Geta Ålands enda certifierade ekologiska bagare. -Jag tycker det är jätteroligt att Ålandsbagarn tar steget ut och certifierar sig. Det innebär lite mer byråkrati men är bättre för alla eftersom det ger mer trovärdighet till de ekologiska produkterna, säger hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »