Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 13 december, 2012 - 12:26Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Maxingebygge granskas

Byggnadslovet för utbyggnaden av Sparhallen i Jomala, Maxinge köpcentrum, ska nu granskas på nytt. I en motion från Ålands framtids Anders Eriksson, med stöd av Obunden samling och Moderaterna, krävs en oberoende granskning av Jomala kommuns hantering av ärendet. Redan i våras fanns delade meningar om huruvida bygglovsärendet hanterats rätt av dåvarande plan- och byggnadsnämnd. Tvisten gäller sprängning av berg bakom huset som enligt kommunen inte ingår i byggnadslovet. Byggaren, Minimax AB, anser däremot att man har lov för sprängningen och har besvärat sig till Ålands förvaltningsdomstol.
 Men de sju fullmäktigeledamöter som skrivit under motionen nöjer sig inte med det utan vill ha en oberoende granskning av byggnadsinspektionens hantering av hela ärendet när det gäller Maxinge köpcentrum.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »