Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 16 april, 2012 - 09:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Markägare bör få vindkraftsersättning

Markägare i närheten av ett vindkraftverk bör få en ersättning av vindkraftsbolaget för nyttjanderätten. Det anser Svenska lantbruksproducenternas centralförbund, SLC, som är positivt till utredningsmannen Lauri Tarastes förslag om ersättning för nyttjanderätt. Hans förslag är att alla markägare inom ett avstånd som är fem gånger rotorns diagonal ska få ersättning. Om vindkraftverkets rotor har en diagonal på 45 meter skulle markägare inom 225 meters avstånd från vindkraftverket få ersättning. -Det här förslaget motsvarar rätt långt tankesättet i det modellavtal som SLC tagit fram för att hjälpa sina medlemmar i förhandlingar med vindkraftsbolag, säger verksamhetsledaren Jonas Laxåback i ett pressmeddelande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »