Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 6 mars, 2023 - 15:38
  • Lennart Axelsson är enhetsledare vid Mariehamns stad. Foto: Johan Ågren.

Mariehamns fotbollsplaner ska bli miljövänligare

Mariehamns stad går in för miljövänligare gummigranulat på sina fotbollsplaner. Detta säger Lennart Axelsson, enhetsledare på Mariehamns stad.

Förra veckan rapporterade Ålands Radio att EU-kommissionen vill stoppa spridningen av skadliga mikroplaster genom att förbjuda gummigranulat. Innan ett potentiellt förbud träder i kraft talar EU om en utfasningsperiod på sex år.

Det gummigranulatet som nu är beställt till fotbollsplanerna i Mariehamn är dyrare men miljövänligare. Det håller mikroplasterna bättre och gummimassan granulatet är gjort av går att återvinna, berättar Lennart Axelsson.

Svenska fotbollförbundet har gått ut med rekommendationer att köpa på sig extra mycket gummigranulat nu, ifall ett förbud träder i kraft. Detta är dock inte någonting som är aktuellt för Mariehamns stad.
- Blir det ett förbud måste man ta konsekvenserna, då får staden ta ett sådan beslut att man byter mot det miljövänligare granulatet som finns på marknaden vid det tillfället, säger Lennart Axelsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »