Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 februari, 2018 - 10:46Uppdaterad: fredag, 16 februari, 2018 - 13:21
  • Ulla Rindler-Wrede är nöjd över det stora intresset, men besviken på att få män vill jobba med barn.

Många vill bli barnträdgårdslärare

149 personer har visat intresse för den planerade barnträdgårdslärarutbildningen på Åland, ett väldigt positivt resultat enligt Ulla Rindler-Wrede, specialsakkunning vid utbildningsbyrån.

-Vi är lite förvånade att vi så snabbt fick ihop så många. Men det är väldigt roligt. En besvikelse i resultatet är att män endast utgör tre procent av dem som visat intresse för utbildningen, säger Ulla Rindler-Wrede.

-Eftersom det här tar sikte på morgondagen och framtiden hade vi hoppats att det kunde gå mot ett mer jämställt intresse, säger Rindler-Wrede.

Barnträdgårdslärarutbildningen är planerad som en punktinsats för att stärka kompetensen i barnomsorgen och planeras dra igång i januari 2019 där ansökningsperioden öppnas i höst.

Exakt hur många som får plats på utbildningen är ännu inte klart utan beror på hur upphandlingen går.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »