Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 9 maj, 2017 - 15:46Uppdaterad: onsdag, 17 maj, 2017 - 10:52
  • Conny Nylund, Christoffer Virtanen och Anders Holmberg överlämnade namnlistan till kansliminister Nina Fellman. Foto: Jessica Shanthi Säll.

Många underskrifter för polisen

Obunden samling lämnade i dag över en namninsamlingen för polisen till landskapsregeringen. Namninsamlingen har pågått under tre veckor.

- Jag tycker att det har gått jättebra. Vårt mål var från början att komma upp i 1000 namn och vi fick ihop drygt 1500 namn, så det är vi nöjda med. Nu hoppas jag att landskapsregeringen kommer att lyfta den här frågan på en högre nivå, säger Conny Nylund, en av partimedlemmarna som startade namninsamlingen.

Enligt honom och partikollegan Anders Holmberg har det pågått en nedmontering av poliskåren och under de senaste åren har polisen fått allt mindre resurser.

Kansliminister Nina Fellman tackade för underskrifterna.

- Jag tackar och tar emot. Det är ett jätteimponerande engagemang för en viktig sak, säger Nina Fellman, men håller inte med om att det ska ha skett en nedmontering av polisen.

Enligt henne kommer nu två av de fem tjänsterna som polisen har äskat om i tilläggsbudgeten att bli fasta tjänster.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »