Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 30 januari, 2018 - 10:28Uppdaterad: tisdag, 30 januari, 2018 - 15:00
  • Kartan illustrerar var på Åland olyckorna inträffade 2016, på basen av koordinater rapporterade av polisen. Foto från Åsub.

Många trafikolyckor 2016

346 trafikolyckor inträffade på Åland enligt polisens statistik för år 2016

 I de olyckorna skadades 60 personer varav tre allvarligt och en person omkom. ÅSUB, som sammanställt statistiken, skriver att de vanligaste olyckorna var viltolyckor, olyckor vid backning och avkörningar.

En stor del av de olyckor som sker blir dock inte polisärenden. Antalet trafikskador som anmäldes till Ålands Ömsesidiga Försäkringsbolag under 2016 var betydligt fler än de som polisen registrerat. Enligt Dan Sundström, som ansvarar för fordonsförsäkringar på Ömsen, anmäldes det året 732 trafikskador till dem och i den statistiken ingår inte hjortdjursskador.

Gemensamt för polisens och Ömsens statistik är att de flesta olyckor skett i Jomala och Mariehamn, att majoriteten av de inblandade var män och att påbackningsolyckor är relativt vanliga.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »