Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 september, 2010 - 17:40Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Många kandidater i kyrkovalen<br>men få av dem är unga

Det har varit svårt att locka unga kandidater att ställa upp i valen till kyrkofullmäktige även i övriga åländska församlingar, utöver Mariehamns församling som vi rapporterade om i morse. "En god åldersspridning" bland kandidaterna rapporteras dock bland annat i Eckerö, Finström-Geta och Jomala församling, men 18-åringarna lyser med sin frånvaro. I övrigt har man lyckats bra med att få ihop kandidater; på Saltviks två listor finns 33 namn, på Jomalas två listor finns 23, på Finström-Getas 24, och i Hammarland ställer 21 kandidater upp. I Eckerö församling däremot blir det sämjoval, vilket betyder att antalet nominerade kandidater exakt motsvarar det antal som behövs för att fylla de lediga stolarna. På Åland finns tio församlingar och kyrkofullmäktigevalet sker den 14 och 15 november.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »