Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 27 februari, 2012 - 12:10Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

"Många föräldrar lägger<br>allt för mycket tid på nätet"

Projektet Barnens internet som startade 2007 blir nu permanent och en del av Rädda Barnens ordinarie verksamhet. Det har landskapsregeringen nyligen beslutat. Barnens internet går både ut på att lära lågstadieelever sund internetanvändning och att hjälpa föräldrarna att bli goda så kallade mediefostrare. Men att föräldrarna själva ofta lägger mycket tid på att surfa och spela kan bli ett problem, enligt Marika Mattfolk som är projektledare för Barnens internet. -Vi har märkt att många föräldrar själva avsätter allt mer tid till att spela på nätet, det är inte bra. Vi har hört barn säga att pappa sitter bara och spelar, säger Marika Mattfolk. Enligt henne måste man själv som förälder vara en god förebild om man säger till barnen att de inte får lägga mycket tid på nätet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »