Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 29 oktober, 2013 - 15:51Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Många avlopp måste åtgärdas

Tidsfristen för fastighetsägare att åtgärda sina avlopp börjar löpa ut. Vid årsskiftet är det meningen att alla fastighetsägare i landskapet ska ha åtgärdat sina avlopp så att de uppfyller de hårdare kraven som det blir lag på den första januari 2014. Det ställs hårdare krav på reningsgraden och målet är att undvika bristande avloppsrening som förorenar vatten och stränder. -Det går lite trögt, säger Bo Qvarnström, byggnadsingenjör i Brändö. Enligt honom finns det byar där det är riktigt dåligt ställt. Det fungerar ofta så att om grannen börjar fixa, så tar man själv tag i saken, men än finns det många avlopp att åtgärda. Från landskapets sida anser man att man gjort vad man kunnat. Tillsynsansvaret ligger på kommunerna och om avloppet inte är åtgärdat kan man i det första skedet få en uppmaning från kommunen att göra det så snart som möjligt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »