Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 27 november, 2018 - 06:03
  • Tingsrätten har dömt en man för flera trafikbrott. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Man körde drogpåverkad – döms för flera brott

En man i 18-årsåldern har av Ålands tingsrätt dömts för straffbart bruk av narkotika, rattfylleri, olovlig körning, trafikförseelse samt lämnande av oriktiga personuppgifter.

Det var i juni i år som mannen enligt domen framförde en personbil längs Västra utfarten i Mariehamn trots att han hade använt narkotika. Personbilen var vid gärningstidpunkten avställd och mannen saknade giltigt körkort. Vid gripandet uppgav mannen falskt namn och ett falskt personnummer.

Som gemensamt straff för brotten döms mannen till 85 dagsböter på 510 euro och körförbud till slutet av november nästa år. Mannen åläggs också att betala en brottsofferavgift på 40 euro till staten samt ersätta kostnaden om 203 euro för rusmedelsundersökningen som gjordes i samband med gripandet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »