Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 29 december, 2020 - 09:51Uppdaterad: tisdag, 29 december, 2020 - 09:51

Man i knarkhärva dömd för mord

Den man som fick det längsta fängelsestraffet i den stora narkotikarättegången 2017 har nu dömts för mord i Sverige.

Mannen var huvudåtalad i den stora narkotikarättegången där ytterligare fem personer dömdes. Mannen fick tre år och fyra månaders ovillkorligt fängelse.

Nu har mannen dömts av Attunda tingsrätt till 18 års fängelse för mord, uppger den svenska tidningen Expressen. Det var i maj som polisen fick larm om att en bil stod i brand i Viksjö i Järfälla kommun. I den utbrunna bilen hittade polisen kvarlevorna efter en 32-årig man. Någon hade skjutit mannen med två skott i huvudet och Attunda tingsrätt har kommit fram till att det var mannen, som nu är 34 år, som dömdes vid Ålands tingsrätt som avlossade skotten. Enligt åklagaren spelade både de åtalade männen och mordoffret olika roller i en bedrägeriliga som bluffade till sig pengar genom banklån som sedan slussades vidare i olika led. Domen har överklagats och i slutet av januari, preliminärt, kommer fallet att tas upp i Svea hovrätt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »