Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 28 januari, 2022 - 10:49Uppdaterad: fredag, 28 januari, 2022 - 10:50
  • I måndags åtalades män för narkotikabrott. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Män förde in narkotika till Åland

En man åtalades under måndagen i Ålands tingsrätt för att sommaren 2019 ha fört in narkotika till Åland från Sverige.

121 gram hasch innehållandes det narkotiska ämnet THC hittades i mannens väska. Åklagaren menar att mängden narkotika och faktumet att mannen planerat att stanna på Åland i en vecka, bevisar att mannen haft för avsikt att sprida narkotikan på Åland. Åklagaren yrkar på maximalt 80 dagars villkorligt fängelse och att mannen bör betala en brottsofferavgift om 80 euro samt kostnader för bevisningen till staten. Mannen bestrider brott.

En annan man åtalades för att i april 2021 ha beställt 195 narkotiska tabletter från utlandet till sin adress på Åland. Mannen har försökt tulla in försändelsen.
Åklagaren yrkar på mellan 40 och 45 dagsböter samt att mannen till staten betalar kostnaderna för bevisningen i ärendet och en brottsofferavgift om 80 euro. Mannen bestrider brott.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »