Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 21 maj, 2021 - 06:19Uppdaterad: fredag, 21 maj, 2021 - 13:16
  • Tingsrätten dömde den 60-årige mannen för misshandel. Foto Malin Lundberg

Man dömd för att ha knuffat kvinna

En man i 60-årsåldern som knuffat in en kvinna i en tvättställning döms till 35 dagsböter för misshandel. Händelsen har skett i mars 2019, och kvinnan har av fallet efter knuffen fått frakturer i två revben som krävt sjukhusvård.

Efter att ha kommit hem drabbades hon av en blödning i bröstkorgen som bedöms ha varit livshotande och som krävt vårdinsatser. Hon har till följd av skadorna varit arbetsoförmögen.
Mannen har i tingsrätten medgett handlingen men bestridit att det rört sig om misshandel. Både han och kvinnan ska ha varit berusade och hamnat i ett gräl om en kryssning, som börjat med att de kastat apelsiner på varandra och slutat med att han knuffat henne.
Tingsrätten finner att händelsen ändå utgör en misshandel, och dömer således mannen till att betala sammanlagt 700 euro i böter, samt 80 euro i brottsofferavgift.
Domen har ännu inte vunnit laga kraft.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »