Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 9 augusti, 2021 - 15:45Uppdaterad: måndag, 9 augusti, 2021 - 16:03

Man åtalas för narkotikabrott

En man stod under måndagen åtalad för narkotikabrott och misstänks ha fört in bland annat hasch och Subutex till Åland från Sverige under 2017.

Åklagaren hävdar att mannen bland annat fört in Subutex från Sverige och fått kokain som betalning. Den åtalade mannen hävdar å sin sida att det inte skett med uppsåt, utan att en kvinnlig passagerare gömt två kartor Subutex i handskfacket utan hans vetskap.

Den kvinnliga passageraren är själv åtalad i andra punkter i ärendet och vittnade under måndagens rättegång. Enligt henne hade mannen vetskap om att narkotika fördes in och det ska också varit mannen som gömt tabletterna.

Vid ett tillslag i mannens bostad hittades en våg med cannabisrester på i sovrummet och det hittades också kokain i toalettstolen.

Åklagaren yrkade på upp till ett års ovillkorligt fängelse och domen för åtalspunkten faller den 19 augusti. Åtalspunkten är en del i ett större ärende där fem personer står åtalade för narkotikarelaterade brott begångna 2016-2017. Handläggningen av ärendet fortsätter den 14 december.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »