Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 4 november, 2010 - 14:13Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Mäklare tveksam till snabb byggnation

Det byggs som aldrig förr på Åland med nya bostäder i Mariehamn och planer för både Algots varv och Möckelö-området. Efterfrågan är också stor på bostäder, det menar flera av de större fastighetsmäklarna i Mariehamn. Men Markus Fellman, på Fastighetskonsult tror inte efterfrågan på Åland är tillräckligt stor för alla de bostäder som nu planeras på Algots varv och Möckelö, som skulle innebära bostäder för omkring 1000 personer.-Den marknaden finns inte lokalt på Åland, då måste man ha en stor inflyttning och det kräver en utbyggnad av social service som skolor och dagis, säger Fellman.Entreprenören Jan Erik Eklund som står bakom byggnadsprojekten känner dock ingen oro över efterfrågan och menar att det finns ett uppdämt behov av den typen av bostäder. Han tror också på att ungefär hälften av bostäderna kommer köpas av personer utifrån.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »