Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 25 juli, 2012 - 07:25Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Lyssna på öronen på konserter

Sommaren är konserternas och musikfestivalernas tid, och det är lätt att glömma bort att öronen kan utsättas för en för stor dos av alltför hög volym. Enligt Ann-Christin Johansson på Ålands Hörselförening är det individuellt hur mycket öronen tål innan det blir tal om en hörselskada, men för att slippa chansa rekommenderar hon att man använder öronproppar. - Och känns det inte bra, ska man gå därifrån, säger Ann-Christin Johansson. En öronskada utvecklas ofta genom att öronen utsätts för högt ljud under en lång tid, vilket Anders Bojfeldt kan bekräfta. Han är medlem i Rockoff-aktuella husbandet Farbror Fläsk. - När man var ung trodde man ju inte att öronen skulle paja, men när jag märkte att lite av hörseln försvann, då började jag använda öronproppar, säger Anders Bojfeldt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »