Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 29 november, 2012 - 13:25Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Lyckad musselskörd i Kumlinge

Nästan 14,5 ton musslor blev det i landskapsregeringens försöksodling i Kumlinge. Musslorna skördades i tisdags och onsdags i delvis dåligt väder. Men skörden gick bra och Torbjörn Engman som skött odlingen i två och ett halvt år är nöjd.- Att se projektet lyckas visar att vi är på rätt väg och nu får vi hoppas att någon driftig entreprenör tar vid efter det här projektet, säger han.Tio ton av musslorna skall nu transporteras ner till svenska västkusten och Orust för att malas till musselmjöl. Det skall sedan användas i försök med foder för fjäderfä eller fisk. Resten av musslorna skall användas i ett jordförbättringsförsök på Åland. Tanken med musselodlingar i den åländska skärgården är att få ett kretsloppsbaserat vattenbruk.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »