Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 4 april, 2021 - 13:34

Lugn påskhelg för polisen

Trots en anmälan om en försvunnen person, en narkotikaberusad förare och en överförfriskad båtresenär meddelar polisen att påskhelgen hittills varit lugn.

Förutom ordningsövervakning har polisen i dagarna utfört trafikövervakning på flera håll på Åland.
Under långfredagen stoppades en förare som visade sig vara påverkad av såväl amfetamin som metamfetamin. Föraren misstänks nu för rattfylleri och straffbart bruk av narkotika, och har delgivits körförbud i väntan på vidare utredning.

Polisen har även kallats till Västra hamnen av fartygspersonal då en person varit så berusad att denne inte bedömts kunna ta vara på sig själv. Efter att Gränsbevakningen granskat personens rätt att komma in i Finland kunde hen emellertid tas tillvara av släktingar, och slapp således sättas i övervakad cell.

Under lördagnatten inleddes eftersökningar då en person anmälts som försvunnen, men efter en stund kom den försvunne till rätta, och spaningarna kunde avbrytas.

I övrigt noterar polisen ett par mindre trafikförseelser. En förare tilldelades en ordningsbot i Hammarland för att ha kört med en blandning av dubbdäck och dubbfria däck.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »