Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 november, 2010 - 06:24Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

LUF kämpar i motvind

Några av de åländska kommunernas ungdomsföreningar har den senaste tiden på grund av problem att få till verksamhet gjort om sig från ungdomsförening till bygdeförening. Detta är dock ingenting för Lemlands ungdomsförening, LUF som enligt ordförande Christian Johansson fortsätter att kämpa i motvind. Föreningen har på senaste tiden fått en del kritik för sin brist på verksamhet vilket enligt Christian Johansson beror på att det är svårt att få folk att ställa upp frivilligt. Trots detta är bygdeföreningsalternativet inget för LUF eftersom framtiden för lokalen Valborg som föreningen driver då skulle bli osäker. LUF håller nu på att förhandla fram ett driftsavtal med Lemlands kommun där kommunen skulle betala delar av driften och i utbyte få använda lokalen gratis för olika kommunala ändamål.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »