Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 20 december, 2023 - 16:53Uppdaterad: onsdag, 20 december, 2023 - 18:10

LR vill motverka negativ bild av skärgårdstrafiken – börjar redovisa hur ofta skärgårdsfärjorna går

Landskapsregeringen vill visa hur tillförlitlig skärgårdstrafiken är och ska framöver redovisa månatligen hur många turer som körts jämfört med blivit inställda. 

Avdelningschefen vid infrastrukturavdelningen, Fredrik Pettersson, hoppas att detta ska ge en korrekt bild till alla som nyttjar trafiken istället för att lita blint på det som människor kan prata om sinsemellan.   

Skärgårdstrafiken har omkring 40 000 avgångar årligen på åtta linjer, där 20-40 avgångar påverkas av väderrelaterade orsaker och där 20-40 stycken påverkas av tekniska orsaker. Detta innebär en tillförlitlighet på 99,998 procent och nu vill man visa hur ofta färjorna faktiskt går och orsakerna till varför de inte körde. 

–  Det kan finnas en bild i massmedia och sociala medier om att skärgårdstrafiken inte fungerar. Men vi vill förmedla bilden att den fungerar och att vi har leverantörer och besättningar ute på färjorna som är bra på sitt jobb och som ser till att båtarna går, säger Sten Schauman som är upphandlare vid Transportbyrån. 
Mer information om detta hittar du här.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »