Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 mars, 2022 - 15:40Uppdaterad: tisdag, 15 mars, 2022 - 16:23

LR upphandlar flygtrafik till Arlanda

Upphandlingen av flygtrafik mellan Mariehamn och Arlanda är klar. Det estniska bolaget Nyxair kommer att sköta trafiken från den 28 mars i cirka sju månader framöver.

Nyxair bedriver redan trafik på flera orter i Finland och har ett giltigt interlineavtal med Air France och KLM.

- Vi ser fram emot ett gott samarbete. Nu när den akuta situationen är avhjälpt kommer vi att fokusera på den reguljära upphandlingen, och parallellt ska vi även arbeta på att förbättra flygförbindelsen mellan Mariehamn och Helsingfors, skriver infrastrukturminister Christian Wikström (Ob) i ett pressmeddelande.

Upplägget är att Nyxair kommer att flyga två avgångar per vardag och en på söndagar, och priset per avgång blir 2.520 euro.
Flygplanet blir en Saab 340B Plus med 34 säten.

- Vi är glada för förtroendet och ser fram emot att etablera oss även på Åland, skriver Nyxairs vd Jaanus Ojamets i pressmeddelandet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »