Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 22 april, 2022 - 06:14Uppdaterad: fredag, 22 april, 2022 - 09:35
  • Utvecklingsminister Alfons Röblom. Arkivbild.

LR tillsätter energikommission

Åland får en ny kommission. Den här gången handlar det om att samla kompetens kring energifrågor, i form av en expertgrupp under landskapsregeringen.

Den här gången blir det ingen parlamentariskt sammansatt kommission, det handlar alltså inte om att kommissionens ledamöter ska behöva förankra sitt partis synpunkter, utan om en kommission med sakkunniga. Och det behövs, menar utvecklingsminister Alfons Röblom: Åland står inför en lång rad utmaningar, menar han.

– Just nu händer så otroligt mycket på energifrågor också på Åland. Vi har planer på storskalig vindkraft, men vi har också ett ökande intresse för elbilar och det talas om att vi behöver elektrifiera ett antal skärgårdsfärjor, säger Alfons Röblom.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »