Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 april, 2011 - 07:30Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

LR svarar Hfd på nytt Weiss-besvär

Robin och Carita Weiss har inte överlåtit markområdet så som det tidigare i laga kraft vunna avslaget förutsatt. Det anser landskapsregeringen i sitt utlåtande till Högsta förvaltningsdomstolen över Bryggan fastigheters besvär. Weiss bildade fastighetsbolaget efter det tidigare avslaget på att få äga och besitta strandtomten i Lemland Bergö. Landskapsregeringen ansåg att bolaget bildats enbart för att försöka kringgå jordförvärvslagen och avslog Bryggan fastigheters jordförvärvsansökan. Det avslaget är nu alltså till prövning i HFD. Samtidigt är nu landskapsregeringen igång med att luckra upp jordförvärvsbestämmelserna så att strandtomt inte är ett skäl till avslag, jämfört med annan tomt på planerat område.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »