Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 juli, 2017 - 07:45Uppdaterad: tisdag, 11 juli, 2017 - 14:18
  • En konsult fick i uppdrag av landskapsregeringen att lämna förslag på hur kösituationerna kunde lösas i norra stan. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

LR prutar på trafikutredning

Landskapsregeringen har prutat ner priset man betalar till en svensk konsult som haft i uppdrag att föreslå lösningar på kösituationerna som uppstår i norra stan när många bilister ska in och ut från stan samtidigt.

Landskapsregeringen var inte nöjd med de förslag som konsulten presenterade i sin mellanrapport, nämligen hastighetsdämpande åtgärder vid sex övergångsställen på Östra utfarten, en smitfil från Nya Godbyvägen till Sjukhusvägen, en fil på Sjukhusvägen för bussar som kör österut och ett upphöjt övergångsställe på toppen av Sjukhusbacken. Ingen av åtgärderna löser kösituationen, sade vägnätsbyråns chef Lennart Nord till Ålands Radio när han tagit del av mellanrapporten.

Nu har konsulten lämnat en slutrapport och den är så gott som likadan som mellanrapporten. Däremot har landskapsregeringen och konsulten kommit överens om ett prisavdrag, från budgeterade 19550 euro exklusive moms drar man bort 2570 euro eftersom landskapsregeringen enligt Hanna Sommarström på vägnätsbyrån inte tyckte att arbetet som lagts ner motsvarade priset. Men efter prisavdraget är vi nöjda, säger Sommarström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »