Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 18 februari, 2021 - 06:22
  • Lantrådet Veronica Thörnroos. Arkivfoto: Nina Smeds.

LR önskade specialmedarbetare i statsrådet

I går höll riksregeringen sin aftonskola, ett sporadiskt återkommande evenemang, och den här gången var temat Åland.

Lantrådet Veronica Thörnroos och förvaltningschef John Eriksson närvarade vid tillfället och vicelantrådet Harry Jansson deltog på distans. Förutom frågor kring revisionen av självstyrelselagen, fortsatta sjöfartsstöd och gränsrestriktionernas bistra effekt på det åländska näringslivet förde man fram tanken om att Åland borde ha en permanent specialmedarbetare i statsrådet.
- Det är något vi har haft tidigare och som vi i vårt regeringsprogram lovade arbeta för. Vi tror det vore värdefullt att ha någon på plats när ärenden som berör Åland diskuteras. Statsminister Sanna Marin verkade mottaglig för idén och sa att det skulle tas upp till behandling om vi gör en skriftlig framställan, säger Veronica Thörnroos.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »