Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 2 december, 2021 - 20:15Uppdaterad: fredag, 3 december, 2021 - 07:17

LR hörs av grundlagsutskottet om skattegränsen

På fredag ska landskapsregeringen höras av grundlagsutskottet om en proposition som gäller ett undantagsförfarande av skattegränsen, bland annat beträffande dagstidningar som kommer till privatpersoner från Finland

- Att folk ska tvingas tulla in till exempel Huvudstadsbladet varje dag är ju orimligt och nu finns det en proposition som ska underlätta detta genom att man ska kunna tulla in en prenumeration för ett år åt gången.
Det säger finansminister Roger Höglund, som är en av de som ska höras av grundlagsutskottet.

Under hörandet kommer landskapsregeringen bland annat att föreslå att den så kallade bagatellmomsen ska återinföras för att göra skattegränshanteringen lättare för till exempel bibliotek, väntrum på sjukus och företag som inte kan använda ett förenklat förfarande och på så sätt tulla in en hel tidningsprenumeration åt gången.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »