Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 15 februari, 2021 - 10:07Uppdaterad: måndag, 15 februari, 2021 - 12:47

LR ersätter avgifter för socialarbetare

De personer som är yrkesutbildade inom socialvården får de extra kostnader som uppstått för erkännande av yrkeskvalifikationer ersatta.

Från och med årsskiftet är det Tillstånds- och tillsynsverket för social- och hälsovården, Valvira, som sköter vissa behörighetskrav för yrkesutbildade inom socialvården. Nu har landskapsregringen fått kännedom om att en del av socialarbetarna som fått sina yrkeskvalifikationer godkända av landskapsregeringen är tvungna att betala avgiften en gång till till Valvira när de sökt om legitimering. För att alla ska få en så jämlik behandling som möjligt ersätter landskapsregeringen de personer som måste få ett nytt erkännande från Valvira.

Landskapsregeringen ersätter också den av Valvira uppburna avgiften till de närvårdare som varit införda i Finlands centralregister över yrkesutbildade personer inom hälso- och sjukvården, och införts i centralregistret för yrkesutbildade personer inom socialvården.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »