Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 26 juni, 2023 - 06:17Uppdaterad: måndag, 26 juni, 2023 - 06:26
  • Ulrica Lindström tycker att föreningen gör ett bra jobb och bör få fortsätta sin verksamhet, men att de bör se över sin ekonomi.

Ledamot av avvikande åsikt om betalning av Teater Alandicas resterande verksamhetsstöd

Ålands kulturdelegation har beviljat utbetalningen av Teater Alandicas resterande verksamhetsstöd om 15 000 €, vilket är något som ledamoten Ulrica Lindström hade avvikande åsikt om.

- Med det underlag vi hade vid beslutet, känner jag att det finns frågetecken inom det ekonomiska och jag kan inte sia om att här kommer att gå eller inte gå, säger hon. 

Ulrica Lindström är noga med att påpeka att det inte är varken styrelse eller det kreativa skapandet i föreningen som ligger till grund för hennes avvikande åsikt, utan snarare föreningens ekonomi. Under årets gång har Teater Alandicas resultat inte varit lika bra som väntat, då de bland annat fått ställa in uppsättningar, men också då inte lika stor publik som väntat kommit. Kulturdelegationens ordförande Anita Husell-Karlström, menar däremot att de tagit del av material som säkerställer att Teater Alandicas ekonomiska framtid inte är hotad. 

- Vi har sett att Teater Alandica har genomgått och kommer att gå igenom förnyelse. De har lämnat oss uppgifter som visar att de tagit sin situationen från tidigare och sin ekonomiska situation på allvar, säger hon. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »