Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 11 maj, 2022 - 11:21Uppdaterad: onsdag, 11 maj, 2022 - 16:31

Leaderstöd på 33.500 till Germundö Alpin

Germundö Alpin får 33.500 euro i Leaderstöd för att förbättra snösystemet och projektet har en total budget på närmare 56.000.

Maria Häggblom som sitter i Germundö Alpins styrelse säger att den pump som trycker upp vatten ur Tällviken inte klarar ett år till.

–En medlem i klubben sa i vintras att vi borde söka Leaderstöd och det gjorde vi. Nu får vi en större pump, fem snökanoner och nya slangar så att det ska gå snabbare att göra snö, säger Häggblom.

Den senaste vintern fick man slå av och på snötillverkningen för att jobba runt ogynsamma temperaturförhållanden. Det tar väldigt mycket tid för de frivilliga som till exempel behöver tömma slangar mellan gångerna på grund av frysrisken. Den nya pumpen och fler snökanoner innebär att man kan tillverka mer snö på kortare tid.

–Vi är väldigt glada att vi fick det här stödet eftersom vi, utöver den här uppgraderingen, har andra saker vi behöver göra. Vi behöver ny liftvajer, nytt tak på caféet, nya fönster och dörrar och alla byggnader behöver målas, säger Häggblom.

Rättelse: Projektet i sin helhet kostar 56.000 euro medan leaderstödet är på 33.500.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »