• Fem projekt får stöd. Arkivfoto: Axel Eriksson.
Publicerad: tisdag, 12 februari, 2019 - 15:32, uppdaterad: tisdag, 12 februari, 2019 - 15:38

Leaderpengar till fem fiskeprojekt

Leader Ålands fiskeaktionsgrupp förordar stöd till fem olika projekt.

Ålands Fiskare får 29.700 euro för projektet Fiskefyrar där föreningen tillsammans med andra aktörer ska restaurera och återställa fiskefyrarna i Ålands skärgård. Kumlinge fiskelag får 9.070 euro för en flytbrygga i Kumlinge norra fiskehamn som ska vara anpassad för mindre båtar.

Ålands hushållningssällskap får 8.040 euro för en kräftkurs för alla som är intresserade av kräftodling och kräftfiske med flodkräftor. Skördefestens vänner får drygt 15.000 euro för en inspirationsresa til västkusten i Sverige som ska inspirera till nya idéer och tankar som utvecklar skärgården och landsbygden. Skarpnåtö fiskelag får drygt 11.000 euro för restaureringen av fiskväg till Lerviksfjärden. Samfälligheten ska rensa upp hinder och förenkla vandring för fisk till Lerviksfjärden.

 

 

 

 

Fler Nyheter

Vill ha åländsk märkning av kött på restauranger

Lena Brenner:
Åland borde ha infört ursprungsmärkning av kött på restauranger. Det anser Ålands landsbygdscentrum och Ålands natur och miljö.

Perander ny chef för ÅMHM

Landskapsregeringen har utsett Susanne Perander som ny chef på Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, efter att Stig Abrahamsson lämnade...

Kommunerna lär överklaga LR:s beslut om landskapsandelar

Kommundirektör Christian Dreyer och utbildningsminister Tony Asumaa:
Landskapsregeringen avslår 14 kommuners rättelseyrkan som gäller landskapsandelar och basbelopp för driften av grundskolan för år 2019. Kommunerna yrkade att landskapet skulle fatta ett nytt beslut, eftersom de anser att ersättningen för grundskolans del blir för låg.

Döms efter falsklarm om skottlossning

En 36-årig man döms för falskt alarm. Brottet inträffade i september i fjol då mannen befann sig ombord på m/s Birka Stockholm.

Många trafikbrott under gårdagen

Igår uppdagade polisen flera trafikbrott, skriver man i ett pressmeddelande.

Branden på ÅHS släckt, C-byggnaden evakuerad

Vi hör räddningschef Karl Nordlund:
I morse kom larm om rökutveckling och en mindre brand på sjukhuset.

Fara för gräsbränder

Det råder hög risk för gräsbränder i landskapet Åland, enligt Finlands meteorologiska institut. De skriver på sin hemsida att risken för gräsbrand är uppenbar på grund av torkan och att bränderna sprider sig mycket snabbt i blåsigt väder.

Mindre brand på sjukhuset

Sjukhuset stod i morse i beredskapsläge på grund av rökbildning efter en mindre brand i C-huset.

Geta efterlyser kommunrepresentation

Idag går remisstiden ut för betänkandet av en revidering av offentlighetslagstiftningen. Geta kommunstyrelse betonar i sitt utlåtande till...