• Fem projekt får stöd. Arkivfoto: Axel Eriksson.
Publicerad: tisdag, 12 februari, 2019 - 15:32, uppdaterad: tisdag, 12 februari, 2019 - 15:38

Leaderpengar till fem fiskeprojekt

Leader Ålands fiskeaktionsgrupp förordar stöd till fem olika projekt.

Ålands Fiskare får 29.700 euro för projektet Fiskefyrar där föreningen tillsammans med andra aktörer ska restaurera och återställa fiskefyrarna i Ålands skärgård. Kumlinge fiskelag får 9.070 euro för en flytbrygga i Kumlinge norra fiskehamn som ska vara anpassad för mindre båtar.

Ålands hushållningssällskap får 8.040 euro för en kräftkurs för alla som är intresserade av kräftodling och kräftfiske med flodkräftor. Skördefestens vänner får drygt 15.000 euro för en inspirationsresa til västkusten i Sverige som ska inspirera till nya idéer och tankar som utvecklar skärgården och landsbygden. Skarpnåtö fiskelag får drygt 11.000 euro för restaureringen av fiskväg till Lerviksfjärden. Samfälligheten ska rensa upp hinder och förenkla vandring för fisk till Lerviksfjärden.

 

 

 

 

Fler Nyheter

ÅF stöder Löfström

Ålands framtid ställer sig bakom den sittande riksdagsledamoten Mats Löfström inför riksdagsvalet den 14 april. Det skriver partiet i ett pressmeddelande.

Pollensäsongen lindrigare än förra året

Agneta Ekebom, biolog på polynologiska laboratiet vid naturhistoriska riksmuseet i Stockholm.
Årets pollensäsong blir relativt tidig men troligtvis lindrigare än förra året. Björken blommar kraftigt vartannat år och 2018 var ett år med kraftig blom.

Polisen stoppade drogpåverkad

Under onsdagskvällen och natten till torsdag rapporterar polisen om följande.

Finström önskar seniorboende

Kommunstyrelsen i Finström beslöt på sitt senaste möte att man ska annonsera efter utomstående aktörer som ska bygga ett seniorboende på den gamla dagistomten i Godby, som är i anslutning till äldreboendet Rosengård.

Ekonomiska överenskommelsen godkänd i riksdagen

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström om beslutet:
Igår klubbades den ekonomiska uppgörelsen mellan Åland och riket i riksdagen som ett av de sista ärendena under dagen.

Åländsk transport förberedd på minskade utsläpp

EU-parlamentariker Nils Torvalds, Hans-Erik Eker från Transmar och Åland Posts Jonas Back
EU-parlamentet enades med representanter för de olika EU-länderna igår om ett gemensamt mål för att minska koldioxidutsläppen från tung transport.

Vinden ställer till det i skärgårdstrafiken

Ålandstrafiken meddelar att dagens hårda vind ställer till det en del för m/s Gudingen och m/s Odin idag.

Lärarna respekteras på Åland

Lärarna Mikael Virta och Gustav Rask
Situationen för de åländska lärarna är bra, säger lärarna Mikael Virta och Gustav Rask som arbetar i Kyrkby högstadieskola. Debatten om situationen i skolan har gått het den senaste tiden men det är inte synd om lärarna, säger Mikael Virta.

Lemland vill ha större daghem

Camilla Pada, barnomsorgsledare i Lemland
Planeringen för att bygga nya daghem i Lemland är långt kommen och förhoppningen är att det första spadtaget för det planerade nybygget i Söderby kan tas inom det här året.