Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 14 april, 2011 - 15:26Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Larm om superbakterie i fiskodlingar

I fiskodlingar i Åbolands skärgård har forskare hittat bakterier som är resistenta mot antibiotika som används vid behandling av människor. Forskaren Manu Tamminen säger till Turun Sanomat att det är för tidigt att uttala sig, men att det kan finnas potentiella risker för dem som äter fisk. -Det är högst troligt att det rör sig om bakterier som är medfött resistenta eller om bakterier som man känt till från förr, så man behöver inte vara rädd, säger Pia Wennerström på livsmedelssäkerhetsverket Evira till Ålands Radio. De åländska fiskodlingar som Ålands Radio har pratat med har inte hört talas om bakterien eller haft några liknande problem, och inte heller Ålands fiskodlarförening känner till bakterien eller problemen i Åbolands skärgård.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »