Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 5 januari, 2017 - 06:20
  • Känslor måste få finnas i debatten säger Katrin Sjögren, om att Wille Valve kallat ett av Häggbloms inlägg i lagtingsdebatten för clownerier. Arkivfoto: Nina Eriksén.

Lantrådet blandar sig inte i ”clown-frågan”

Obundens samlings partiledare Bert Häggblom får inget direkt svar från lantrådet Katrin Sjögren, liberal, på klagomålet mot att social- och hälsovårdsminister Wille Valve, moderat, på Facebook kallade ett av Häggbloms inlägg i lagtingsdebatten för clownerier.

Bert Häggblom uppfattade också det som att minister Valve såg honom som en clown.

- Det här skall redas upp av lantrådet. Jag accepterar inte att bli behandlad så här, sade Bert Häggblom i lagtinget i mitten på december.

- Jag håller med Bert Häggblom att samtalstonen skall vara korrekt, men det skall också få vara med känslor i debatten, säger lantrådet Katrin Sjögren till Ålands Radio.

Frågan har diskuterats i landskapsregeringen, men hon menar att herrarna Häggblom och Valve får göra upp om det här sinsemellan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »