Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 februari, 2023 - 11:30Uppdaterad: fredag, 17 februari, 2023 - 11:33

Långa köer till skolpsykolog trots bättre bemanning

Situationen med skolpsykologer är definitivt bättre nu än vad det var i slutet av förra året enligt Jonna Brunnsteiner som är ledande skolpsykolog vid bildningssektorn.

Det är två nya medarbetare som tillkommit, men ännu är man inte fullt bemannade då det finns personal som jobbar deltid.

Skolpsykolog är en post som det varit rätt svår att hitta permanenta lösningar till. Men det ser liknande ut på fastlandet och är ganska typiskt för skolpsykologjobbet enligt Jonna Brunnsteiner.

- Det kan vara en början på karriären och sen hittar man annat man tycker är intressant att jobba med, säger hon.

Samtidigt blir det långa köer när det inte varit full personalstyrka. Men hur långa köer det rör sig om är svårt att specificera, då det beror på vad för typ av ärende det rör sig om och hur det prioriteras. Men det är månader det rör sig om i alla fall, enligt Jonna Brunnsteiner.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »